Monday, January 21, 2008

söömisest

Soome pealt tuleb üks päris huvitav sari, söögiteemaline. Tänane saade oli laste söömisharjumustest. Sihukeste pointidega:
- suhkur ei tee last hüperaktiivseks. Lapsed käisid kahel erineval peol, ühel sõid kohutavas koguses kommi ja magusat limpsi, teisel oli söögiks porgand ja muu taoline, aga toimus mingi õhtujuhi korraldatud hüppamine ja jooksmine. Lapsevanemad pidid oma laste seisundit hindama, kusjuures neil oli vastupidine info tarbitud söögi kohta (et esimesel peol juurikad ja teisel kommid).
- maiustuste piiramine teebki nad ihaldatavaks. Alguses meeldisid lastele võrdselt rosinad ja mangolaastud, aga kui rosinaid piirama hakati, läksid need hullult atraktiivseks.
- suured portsud tekitavad ülesöömist
- teleka ees söömine tekitab ülesöömist
- eeskuju on uskumatu mõjuga

Enamus teada väited, aga seal saates on sihukesed head loomkatsed tehtud, teeb huvitavaks vaadata.
Esimene saade oli kiudainetest ja toortoidust. Seal vaadati pikamaaautojuhtide seedimise kiirust sõltuvalt toiduvalikust ja teise grupi kolesterooli- ja ei-mäleta-mille-veel taset pärast 10-päevast tooreste juurikate närimist. Teine saade oli söök ja seks. Tõestati, et afrodisiaakumid on jura.

2 comments:

Anonymous said...

Kusjuures mina olen kogu aeg mõelnud, et vanasti anti lastele rahunemiseks suhkruvett. Rahustas ka, mitte ei ajanud veelgi enam hüsteeriasse.

Atacama said...

Ma ise selle peale ei ole mõelnud, aga nii see tõesti on.