Friday, February 15, 2008

Kust tuleb see pangaparanoia?

Hiljuti juhtusin jälle raadiost kuulma, kuidas pangad teavad täpselt, mida sa poest ostad. Ja täna kohtasin samasugust vihjet Delfis.
See on üks asi, millest ma aru ei saa - inimesed soetavad endale hea meelega hunnikutes kliendikaarte, mis tõesti annavad kaupmehele võimaluse grammipealt järge pidada, mida, millal ja kui tihti sa ostnud oled. Ja selles probleemi ei nähta. Samas millegipärast oletatakse, et sama info on olemas pangal ja selle olemasolu seal on juba saadanast.
Tegelikult teab pank ainult seda, et kodanik Para Noik tegi 16. veebruaril kell 17:42 Järve Selveris 129.95-kroonise ostu. Kas selle raha eest soetati 2 Laua viina ja 300 g soolaheeringat või meeste soe pesu suuruses L, see info jääb Selveri süsteemi ja sealt edasi ei jõua.
Selle küsimusega ma ei hakka enam üldse pead vaevama, et kui pank ka teaks, et Para Noik ostis sooja pesu, siis mida ta selle teadmisega peale hakkaks. Heas või halvas mõttes.

1 comment:

Rents said...

Probleem vist tekib siis, kui ma käin sealt pidevalt ostmas kodukeemiat ja juhtmeid, et köögis endale pisikesi pomme valmis meisterdada - aga sel juhul peab ka ise idioot olema, et kõik need asjad samast poest soetada ja veel ise mingit trackbacki võimaldada (ükskõik, kas kliendi- või pangakaardiga).